Пропадна най-северният участък от пътното платно на столичния бул. "Сливница", съобщи Дарик радио, като цитира информация на Столична община.

Пропадналият участък се намира над строящата се метростанция на пл. "Лъвов мост". Няма причинени щети върху превозни средства вследствие на пропадането.

Създадена е организация за бързо отстраняване на проблема, тъй като в момента е възможно преминаване върху само една от лентите за движение от пл. "Сточна гара" към бул. "Христо Ботев".

По думите на изпълнителните директори на "Столичен електротранспорт" и на "Столичен автотранспорт" в участъка на преминаването в момента се пропускат само колите на градския транспорт. Макар и с известно забавяне движението им е нормално.

Участъкът, който е пропаднал, е в зоната на строителството на метростанция "Лъвов мост", а заради строителните дейности са въведени редица ограничения в движението по бул. "Сливница", като мястото на пропадането е част от стеснения участък на пътното платно за преминаването на превозните средства от бул. "Христо Ботев" към бул. "Княгиня Мария Луиза".