Без реклама на хазарт в близост до училища, обществени сгради и агресивно телевизионно съдържание. Това предвиждат промени в Закона за хазарта, които ще бъдат изготвени от работна група към Министерството на финансите.

Решението бе взето днес на среща между министъра на финансите Асен Василев и ръководството на Националната агенция за приходите с представители на четирите най-големи организации на хазартната индустрия.

Работната група ще изготви и промени, които да ограничат дейността на нелегалните сайтовете за хазартни игри и възможностите за изпиране на пари чрез хазартна дейност.

Според Асен Василев е необходима допълнителна регулация в сектора, но промените трябва да станат в диалог с бранша. Представителите на игралната индустрия заявиха, че вземат мерки за саморегулация в сектора, но трябва тези регулации да се отразят в законови норми.

В работната група ще участват представители на МФ, НАП, Българския спортен тотализатор (БСТ) и четирите организации на игралната индустрия- Българската асоциация на хазартните дейности, Сдружението на организаторите на хазартни игри и дейности, Асоциацията на игралната индустрия в България и Българската гейминг асоциация.

В срещата участваха също представители на БСТ и на Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори.

НАП закри над 150 сайта за хазартни игри без лиценз

НАП закри над 150 сайта за хазартни игри без лиценз

От началото на месеца