Митнически и полицейски служители задържаха 1000 литра спирт и 368 литра ракия без документи на ТД "Дунавска", съобщи Агенция "Митници".

При проверка на тир на 17 ноември, митничари са открили в товарния отсек на превозното средство 1 тон спирт. 58-годишният шофьор не е представил документи за произход и платен акциз на превозвания от него 1000 л спирт в рамките на проверката. Акцизната стока е иззета. За случая е уведомен разследващ митнически инспектор, който е образувал досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура-Габрово.

Преди три седмици срещу същото лице е образувано друго досъдебно производство за идентично нарушение, след като митнически служители са го спрели при превоз на други 1000 литра етилов алкохол (спирт).

Приеха на първо четене законопроекта за виното и спиртните напитки

Приеха на първо четене законопроекта за виното и спиртните напитки

От ДПС са категорични, че няма да подкрепят закона

На 18 ноември митничарите са проверили частен имот в село в община Дългопол, където в миналото е имало регистриран специализиран малък обект за дестилиране, а към момента същият е с прекратена регистрация. При огледа на място са открити 278 литра етилов алкохол без акцизни документи.

На същата дата при две други проверки в частни домове на територията на общините Луковит и Дулово са открити още 90 литра наливна ракия без документи. В рамките на проверките собствениците на обектите не са представили документи по ЗАДС. Общото количество на задържаната наливна ракия е 368 литра.