Националният младежки клуб се отказва от Демократи за силна България. Такава позиция изразиха от партията. От младежкия клуб посочват, че няма да подкрепят друга политическа сила, освен ДСБ, но оттук ще го правят в лично качество и без да участват в партийния апарат, "който намираме за компрометиран, амортизиран и вреден".

"Още в началото на мандата на сегашния председател на ДСБ г-н Атанасов срещнахме студена незаинтересованост. Много пъти сме искали среща с него. Всеки път или ни беше отказвано, или той просто не присъстваше и изпращаше негови представители, които показваха същата незаинтересованост. Не получихме отговор на нито един от въпросите си, които официално изпращахме до Националното ни ръководство", посочват те.

Търсихме, колкото и да е клиширано, конструктивен диалог. Не получихме никакъв диалог. За това и няма как да приемем обвиненията в прибързаност, "младежки буен плам", неопитност и невъзпитаност, поясняват те.

Атанас Атанасов бе преизбран за лидер на ДСБ, иска промяна и обновяване
Обновена

Атанас Атанасов бе преизбран за лидер на ДСБ, иска промяна и обновяване

Според него Цецка Бачкова и Димитър Сяров нямат политически качества

Целта ни беше да дадем нашата енергия за утвърждаването на ДСБ като незаобиколим фактор в българската политика, който да защитава ценностите на създателите си по редица начини: чрез подкрепа и разширяване на пазарната икономика; чрез намаляване на ролята на държавата в живота на хората; чрез прекратяване на модела на "милионери от обществени поръчки" и чрез цялостно подобряване на качеството на живот на всички българи, посочват от младежкия клуб.

В заключение те посочват, че решението им е взето целенасочено, а не емоционално.