Компанията "Сименс" е мобилизирала целия си ресурс в страната, както и екипи от чужбина, за да може до няколко дни да навакса изоставането в издаването на новите документи за самоличност.

Това увери Дойчин Чолаков, ръководител "Корпоративни комуникации" в "Сименс България", цитиран от БНР.

По-рано днес министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов съобщи, че на денонощие се обработват 3 хиляди, при заложени 7 хиляди документа.
Според Дойчин Чолаков обаче "Сименс" вече е започнала да преодолява проблема.

В момента работим съвместно с партньорите на МВР по достигане на по-големи производствени капацитети, посочи още представителят на компанията. 

Има вече предложен график от страна на министерството, а от "Сименс" се надяват да успеят да го изпълнят.

Припомняме, проблеми с издаването на новите документи са самоличност започнаха още от първия ден на кампанията, след като системата блокира на няколко пъти. От тогава и до днес компанията не може да изпълни критериите за сроковете и поръчките при издаването на документите.

По думите на Дойчин Чолаков в началото е бил прекалено висок броят на подадените заявления и това е натоварило системата. Очакванията са били сравнително по-ниски, тъй като при нормално подаване броят е бил около три пъти малък.

"Има значителен прогрес спрямо началните нива на издаване и продължаваме да постигаме все по-добри нива", обясни Дойчин Чолаков.