Петима ранени при тежки катастрофи, между които две деца, са приети на лечение в УМБАЛСМ „Пирогов" през изминалата нощ, съобщиха от лечебното заведение.

С опасност за живота е мотоциклетист на 32 години, който е катастрофирал тежко при караулката на град Сливница. Той е бил без книжка и е карал след употреба на алкохол.

Пострадалият е със счупен таз, наложила се е цялостна ампутация на левия крак. Състоянието му е  усложнено допълнително от разкъсване на тънкото черво и вътрешен кръвоизлив, вследствие на който в корема му има 2 литра кръв. Пострадалият е с начална форма на перитонит.

С него е пътувала 33-годишна жена, която също е със счупен таз. Тя има сътресение на мозъка и спукан пикочен мехур. Ампутирана е лявата й подбедрица.

След катастрофа при радомирското село Чуковец, в „Пирогов" са транспортирани 38-годишен мъж и двете му дъщери -   на 9 и на 10 години. По-голямото момиче е със сътресение на мозъка, а сестричката му е с контузии по цялото тяло.

След взрив на газова бутилка в столичния ж.к. „Младост" 3 е постъпил  мъж на 33 години. Той е с 21 процента изгаряния по лицето, горните и долните крайници. Има опасност за живота му.