Музиката на Украйна ще звучи благотворително на 21 март в зала България. Цената на билета е 20 лева, като 100% от събраната сума ще бъде дарена в полза на пострадалите от войната. Входът е свободен за всички украински бежанци, които имат желание да посетят събитието.

Софийската филхармония ще поеме всички технически разходи по организацията на концерта. Билети на касата на зала "България" и в Ивентим.

Вокалните състави "Bella Voce" и "Славяни", струнен квартет "Филхармоника" и пианистът Светлин Христов ще представят музика от Украйна в благотворителен концерт, организиран от Софийската филхармония в помощ на пострадалите от войната в Украйна.

БЧК стартира финансова помощ за бежанците в Украйна

БЧК стартира финансова помощ за бежанците в Украйна

Изпратени са вече 11 камиона с хуманитарна помощ

В програмата са включени обработки на украински народни песни, както и творби от Веревки, Лисенко, Барвинский, Майборода, Косенко, Лятошинский и др.

В инициативата се включва и актьорът Даниел Цочев, който ще чете стихове от от известния украински поет и политически деец Тарас Шевченко, както и от Пол Верлен, по чиито стихове големият украински композитор Сергей Борткиевич е написал 7 песни.