Учение за действия в кризисна ситуация стартира на територията на НДК, съобщават от МВР. Районът е отцепен от полицейски сили с цел провеждането на тренировъчните действия.

Целта на учението, в което участват силите на МВР, МО и други държавни структури  е чрез разиграване в реално време на предварително подготвен сценарий, да се оценят възможностите за реакция, координацията между тях и обмена на информация в реално време.

Предприети са всички необходими мерки за опазването на реда и нормалното функциониране на инфраструктурата на територията на София.

Обръщаме се към гражданите за разбиране за евентуално създадени неудобства във връзка с провеждането на планираното учение.

Мащабното учение за действия в кризисна ситуация продължава с разиграване на сценарий в  метростанция „Константин Величков“. Заради тренировъчните действия районът е отцепен от полицейските сили.  На „терен“ са полицейски, пожарни, медицински екипи, военнослужещи и представители на други държавни структури , включени в провеждането на учението. Целта  е оценка на възможностите за реакция, координацията между отделните институции  и обмена на информация в реално време.