Николай Колев - Босия продължава да протестира с домати и яйца, хвърлени по Народното събрание. Буквално. Това той продължава да прави не месеци, а години за каузата да се спре войната по пътищата, като се прекрати издаването на фалшиви шофьорски книжки.

Каузата си Босия сподели пред news.bg и тази седмица.

Не веднъж Николай Колев беше арестуван с аргумент за нарушаване на обществения ред. Не веднъж той заплаща и глоба заради протеста си. В съда обаче Босия спечели делата по обжалването на глобите.

Това, което обаче прави вече, че почиства след протеста си - замеря с домати, яйца и всякакъв друг зеленчук сградата на Народното събрание, след което почиства след себе си. Точно както е записано в закона за митингите и събранията.

Босия не се отказва и е възмутен, че отново е възстановена изцяло схемата за продажба на шофьорски книжки.

Това са 50 убиеца дневно, които ни избиват по пътищата, посочва Николай Колев. Той подчертава, че и от 2009 година обществото отново се лъже, тъй като статистически като загинали по пътищата на страната се считат само тези, които са умрели на място. А ранените и починалите по-късно от травмите в болницата, ги няма в тази бройка.

Николай Колев - Босия очаква депутатите да реагират на сигналите му. И той няма да се откаже - нито да протестира, нито да си чисти. И си чисти - тротоарите около Народното събрание, за разлика от тези вътре, както коментира самият той.