На съд отива жена, убила мъж в трафопост в ж.к. "Хиподрума", съобщи прокуратурата. През 2017 г. обвиняемата често посещавала Ю.Г. в трафопоста. На 28 април 2017 година вечерта, жената отново дошла на въпросното място, за да се видят. След полунощ между тях възникнал спор, който бързо ескалирал.

Неочаквано С. взела закачен на стената нож и го насочила срещу Г. Нанесла му удар първоначално в областта на гръдния кош и незабавно още един в корема, като мъжът успял да се отдръпне назад. Третият удар се оказал фатален за пострадалия - ножът проникнал дълбоко в тялото му и причинил прободно-прорезно нараняване, проникващо в гръдната кухина, с увреждане на сърцето и аортата. Ю.Г. загубил равновесие и паднал безжизнен на пода.

Веднага след това обвиняемата С. хвърлила ножа и избягала. На кръстовището на бул. "Цар Борис III" и ул. "Софийски герой" спряла такси. Помолила водача за помощ, като му заявила, че "приятелят й се наръгал" и поискала пострадалият да бъде закаран до болница.

Пристигайки на място, шофьорът на таксиметровия автомобил отказал да влезе в трафопоста, като казал на М.С. да се обади на телефон за спешни повиквания 112. На място дошли полицейски служители и медицински екип, констатирал смъртта на Ю.Г.

Предстои наказателното производство срещу обвиняемата М.С. да продължи в съда.