Боряна Балева е инженер, педагог и мениджър в областта на образованието. В момента е преподавател по компютърни науки в НПГ по прецизна техника и оптика "М. В. Ломоносов" в Белене. Пред News.bg тя разказва за първата си стихосбирка, за вдъхновението и любовта.

"Стиховете ми са основно любовна лирика, защото усещам, че най-много липсва любов в този свят. А това е движещата позитивна енергия, "Всичко е любов".И всяко нещо или същество, докоснато от любовта, се преобразява и развива в духовен и всякакъв аспект", споделя тя.

"Пиша стихове отдавна, но не съм смятала това за нещо важно. Преди две години се запитах какво ме прави щастлива и се записах в академията на Стояна Нацева "Щастлив живот", разказва Балева и допълва: "Там научих, че е много важно да правиш нещата, които обичаш и те правят щастлив човек. Оказа се, че едно от първите места в моя списък заема писането на стихове".

Снимка 566588

Източник: News.bg

Първоначално споделя стиховете си в социалната мрежа."След това си направих страница и един ден получих предложение за издаване на стихосбирка. Не се получи от първия път, но Стояна Нацева ми показа как става това най-добре и ме подкрепи, за което най-искрено й благодаря", казва Боряна Балева.

А посланието й към хората е просто любов."Всеки човек се ражда с любов, детето се отглежда с любов, хората живеят щастливо заедно, ако ги свързва любов.И ако правим всичко с любов, животът ни на тази прекрасна Земя ще е рай. Христос е донесъл любовта и ни е казал по много начини, че това е всичко" , смята поетесата.

"Парите също носят енергията на любовта, ако се дават и получават по определен начин. Това е моето послание в стиховете, дори и когато описвам болка, раздяла, пак има любов. Искам хората, когато ги четат, да се радват или плачат от любов, искам да се чувстват одухотворени и щастливи", подчертава Боряна Балева.

Снимка 566589

Източник: News.bg