Живеещите във варненския квартал "Изгрев" нямат пътища, канализация и улично осветление. Те недоволстват, че плащат високи данъци за имотите си, но нямат нормални условия за живот. Това съобщи БНТ.

През последните години хората са протестирали няколко пъти, но проблемите им остават нерешени. А от Община Варна не дават краен срок за изграждането на инфраструктурата в района.

От Община Варна заявиха, че в момента не могат да се направят нови пътища, защото не е приложена все още уличната регулация.

Христо Иванов, зам.-кмет на Община Варна коментира, че за момента средства няма.

Няма опасност от водна криза във Варна

Няма опасност от водна криза във Варна

Морската ни столица се захранва от два водоизточника

Голяма част от домакинствата в квартала са на септични ями. Хората се оплакват, че на места водата е с ниско налягане.

Работи се по проект за изграждане на битова канализация в квартала, като част от водния цикъл на Варна. В ход е избор на изпълнител, а отговорни за строителството са от водното дружество. Проектът ще се реализира с евросредства и с пари, осигурени от ВиК - Варна.

Иванов добави, че ще бъдат изградени допълнително битови канализации, където естествено ще има и реконструкция на някои от водопроводите, които са засегнати. Това е в краткосрочен план.

Докато не се направи уличната регулация, от Общината не могат да изградят и нова мрежа за уличното осветление, тъй като ще се навлезе в имотите на хората. За момента няма конкретни срокове, в които всички тези проекти ще се реализират. За живеещите в квартал "Изгрев" остава надеждата, че това ще се случи скоро.