Агенцията по заетостта обяви, че набира документи на кандидати за работа в Германия.

Желаещите да работят в Германия трябва да са български граждани на възраст между 20 и 30 години.

Те трябва да имат завършено професионално образование по специалност готвач, сервитьор, хотелиер, туризъм или да имат минимум 3 години трудов стаж в областта на ресторантьорството, доказан с официален документ (трудова или осигурителна книжка).

Необходимо е и добро владеене на немски език, уточняват от Агенцията.

Кандидатите трябва да подадат в бюрата по труда по местоживеене два комплекта от следните документи:

  • Формуляр за кандидатстване - образец на ЦСТП (Приложение № 1), попълнен ясно и четливо само на немски език. Образецът е публикуван и на интернет-страницата на АЗ - www.az.government.bg, рубриката "Работа в чужбина", "Условия и ред за кандидатстване".
  • Автобиография на немски език (Приложение 2) - образецът е публикуван на интернет-страницата на АЗ - www.az.government.bg, рубриката "Работа в чужбина", "Условия и ред за кандидатстване".
  • Нотариално заверено копие на диплома за завършено професионално образование с приложен превод на немски език, извършен от заклет преводач.
  • Нотариално заверено копие на документ за допълнителна професионална квалификация/специализация или курс (при наличие на такива) с приложен превод на немски език, извършен от заклет преводач.
  • Нотариално заверено копие на трудовата книжка/осигурителната книжка или Образец УП - 30 с отразен трудов стаж по професията/специалността с приложен превод на немски език, извършен от заклет преводач.
  • Копие на паспорта - 1 и 2 страница.

 Крайният срок за подаване на документи е 24 април 2009 година.