Офисите на Националната агенция за приходите ще работят днес и утре - двата почивни дни с обичайното си работно време, за да улеснят клиентите си преди изтичащия на 30 април срок за подаване на данъчни декларации. Данъчните служители подчертават, че ще приемат само декларации и няма да работят по никакви други услуги.

Дължимият данък по годишната декларация трябва да бъде внесен най-късно на 30 април.

Към данъчната декларация се прилагат и служебните бележки за доходите от трудови и извънтрудови правоотношения, копие на валидно решение от ТЕЛК, ако се ползва данъчно облекчение за намалена работоспособност, копие от документите, удостоверяващи направените лични вноски за осигурителен стаж при пенсиониране, годишен финансов отчет за доходи от дейност като едноличен търговец.

Повече информация за това как се попълват данъчните декларации може да се намери на интернет страницата на НАП, както и на телефон 070018700 от цялата страна на цената на градски разговор.

Данъчните декларации могат да се подават и по интернет с електронен подпис. Клиентите, които направят, това, могат да ползват отстъпка от пет процента от сумата на данъка за довнасяне до 30 април. Декларациите за облагане на доходите могат да се подават и по пощата.