Ако "зелените сертификати" са много близки до оригинала, то те струват около 500 лева, но ако са от напълно фалшиво отпечатани, то те вероятно са по-евтини. Това заяви председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров пред БиТиВи във връзка с вчерашната акция в столицата за издаването на фалшиви зелени сертификати.

Маджаров не знае къде се намира центърът, в който са открити фалшивите сертификати, но той предполага, че хората , които са ги направили са членове на БЛС. Ако се докаже, че има злоупотреби ще бъдат най-малкото санкционирани. Има две страни - този, който иска да получи недействителен сертификат и този, който е готов да му го предостави. Аз много пъти съм казвал, че ако някои представи фалшив документ за самоличност, знае предварително, че ще бъде наказан. Винаги ще се намери кой да направи такъв, посочи Маджаров.

Разбиха схема за фалшиви Covid сертификати в София

Разбиха схема за фалшиви Covid сертификати в София

Открити са над 3000 фалшиви сертификата

Той засегна проблема с кадрите в медицината и бе категоричен, че няма как лекари, които са в пенсионна възраст, да работят като млади хора. Сега положението на бедстващите болници е по-тежко и изпитват големи трудности. Сигналите са, че болниците се справят все по-трудно, изтъкна Маджаров.