Днес от 13:00 часа в Централата на НДСВ (ул. „Врабча" 23) ще бъде представена листата на партията за явяване на изборите за Европейски парламент. НДСВ избра точно тази дата, защото на нея преди 4 години лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски подписа Договора за присъединяване, с който България се върна в Европа, съобщават от пресцентъра на НДСВ.

В представянето на листата ще участват лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски, зам.-председателят на партията зам.-председателят Милен Велчев, председателят на Централния предизборен щаб на партията Мария Дивизиева, 17-те кандидати за евродепутати на НДСВ. Модератор на събитието ще бъде министърът по европейските въпроси Гергана Паси.

Преди това евролистата на НДСВ ще бъде обсъдена и приета на съвместно заседание на Политическия съвет и Централния предизборен щаб на партията. Очаква се на заседанието да бъдат взети и други важни решения - за явяването но НДСВ на предстоящите избори за Европейски и национален парламент, критерии за номиниране на кандидати за депутати от НДСВ за изборите за национален парламент и други.