Пред Народния театър „Иван Вазов" започва протестен митинг под мотото „ Да не допуснем участие на България във военни решения по света".
Митингът е организиран от Българския национален съвет за мир.

Преди това участниците проведоха шествие по бул. „Витоша", като шествието бе оглавено от плакат - „Не на Буш! Да на мира!", въпреки първоначалната заявка на организаторите, че това не е анти-американска демонстрация, а протест срещу войната.

В инициативата се включиха около 150 представители на Българския анти-фашистки съюз, Партия на българските комунисти, Движение за социална солидарност, Революционното младежко движение „Че Гевара".

Към протестиращите се присъединиха и представители на арабски организации, предимно палестинци, които живеят у нас.

На митинга, който започна пред Народния театър ще бъде приета декларация, която ще настоява за изтегляне на българския военен контингент от Ирак и за премахване на американските бази от България.

Декларацията ще бъде изпратена до президента, председателят на Народното събрание и до парламента.

Припомняме, след малко повече от 24 часа у нас пристига американският президент Джордж Буш.
В програмата му са включени разговори с българския държавен глава, с премиера Станишев, както и среща със студенти от Американския университет.

Пресконференцията на Буш и Първанов ще се проведе в Археологическия музей в столицата. След това българският президент ще даде официален обед за своя гост и първата дама на САЩ в залите на Националния исторически музей.