• Бившият шеф на "Топлофикация - София" закривал сметки от ареста

Личните сметки на бившия директор на Топлофикация София Валентин Димитров не са запорирани, съобщи наблюдаващият прокурор по делото Владимир Йорданов.

Той съобщи още, че главният прокурор Борис Велчев е разпоредил Софийската окръжна военна прокуратура да извърши проверка на твърденията, че Валентин Димитров в следствения арест е имал нерегламентирани контакти, които са навредили на следствието.

Материалите от поръчката на българската Върховна касационна прокуратура са постъпили вече в съда във Виена и с тях се работи.

Открити са обаче и сметки в български банки на името на Валентин Димитров и на неговата майка, с които е оперирано в последните два месеца и от тях са изтеглени суми пари, обясни прокурор Димитров, но не уточни какъв е размерът на изтеглената сума.

Той заяви, че е възможно да има връзка с твърденията за нерегламентирани контакти, но като време отказа да уточни дали изтеглянето на сумите се случило след въпросните нерегламентирани контакти.

Сумите са изтеглени от майка му, която е имала пълномощно да оперира и със сметката на името на Константин Димитров.

Прокурор Димитров обаче призна, че тези сметки не са запорирани по искане на прокуратурата.

Засега запор съдът е наложил върху имотите на Валентин Димитров и сметката му в австрийска банка, съобщи Дарик радио.

 Проверява се в още четири държави, за които има данни, че Валентин Димитров е оперирал - това са Лихтенщайн, Кипър, Панама и Унгария.