Столичната община ще изчака построяването на пловдивския завод за боклук преди да приеме офертата Николай Гигов за построяването на столичен завод.

Това заявява кметът Бойко Борисовв интервю за Инфорадио.

Той посочи, че представители на Общината са разговаряли с бизнесмена Николай Гигов за интереса му към изграждането на завод за боклука в София.

Борисов беше категоричен, че до две-три години София ще има свой завод за преработка на отпадъци.

Фирмата на Николай Гигов „Делта-Г" е една от най-големите в бранша на търговията с оръжие, притежаващи лиценз от държавата.
Бизнесменът е и съсобственик на футболния клуб "Локомотив ¬ София", притежава дял и в телевизионния канал „Делта", познат е като близък до НДСВ. Оръжейният лиценз обаче му е даден преди появата на движението и е един от първите, издадени в България изобщо.

Преди дни се появи информация, че бизнесменът Николай Гигов е обявил готовност да даде своя земя край пловдивското село Шишманци, върху която да бъде изграден завод за преработка на отпадъци.
Преди седмици столичният кмет не скри контактите, които има с Николай Гигов, изигравайки партия тенис.

Междувременно дясната опозиция в Столичния общински съвет настоя проблемът с боклука да стане неизменна точка от дневния ред на всяко заседание на СОС.

Съветниците от опозицията упрекнаха Борисов, че освен с боклука, не се справя и с пораженията от наводненията.