В студиото на „Лице в лице" по bTV бившият служител на НСО Николай Марков хвърли бомбата, че докато е бил охранител и е охранявал Симеон Сакскобурготски, Бойко Борисов не е имал право да влиза в държавна сграда, включително и в парламента. Заповедта е била издадена към НСО от тогавашния шеф на НСО ген. Владимиров. Пред състава си той е мотивирал заповедта с думите: „Защото е от другата страна!", съобщиха bTV и Afera.bg.

Борисов не можеше да влезе и в парламента и си пиеше отвън кафето с колеги от НСО, заяви Николай Марков. По това време Борисов е охранявал Симеон Сакскобурготски и Николай Марков говори за периода преди изборите, които печели Симеон.

Николай Марков каза още, че до 1996 година Бойко Борисов е бил единствено пожарникар като свързан с МВР.По това време нямаше охранителни фирми, имаше единствено силови групировки и всичко бе облепено със стикери на ВИС И СИК. Никаква ИПОН още нямаше. Това го казвам по повод обясненията по „Буда", че Борисов бил разработван заради това, че имал охранителна фирма и охранявал Симеон и Тодор Живков", каза още Николай Марков.

Николай Марков каза още, че по онова време е служил в Отряд за бързо реагиране в НСО и е бил наясно с всичко онова, което става на „улицата" и в криминалните среди. Служители на НСО по това време са охранявали братята Маргини и куп ъндърграунд - фигури със знанието на държавата.

Николай Марков хвърли още две бомби - че сегашният шеф на НСО, бившият личен гард на Бойко Борисов - Тодор Коджейков е бил замесен точно в такава афера като служител на НСО, като е охранявал криминални босове.

Марков показа и документ, който удостоверява, че правителството на ГЕРБ в лицето на Борисов е назначило ген. Стоян Томчев, който бе изгонен заради охрана на НСО към подземния свят и е бил шеф на охраната на Маргините, докато е бил зам-шеф на НСО, на висша позиция в ДКСИ - комисията за класифицирана информация.