БСП се превърнала в ударна опозиция на управлението на Бойко Борисов. Това отчете лидерът на партията Корнелия Нинова в речта си пред 50-ия Конгрес на столетницата. Тя благодари на депутатите на БСП, наричайки ги бойци. Всяка партия, прегърнала се с ГЕРБ не влизала отново в парламента, по думите й и се похвали, че левицата отказала постове в управлението на Борисов.

Моралът в политиката диктува да не лъжеш избирателите си, изтъкна Нинова. Бяхме съблазнявани с моркова, бяхме бити и с тоягата, отчете лидерът на червената партия. Само ние не влязохме в скрити договорки, не се продадохме и не се предадохме, отчете тя. Само БСП била готова с алтернативен план за управление на България. Победихме на президентските избори и доказахме , че ГЕРБ не е непобедима сила, смята тя.

Миков отказа на Нинова да следва ръководството на Конгреса

Миков отказа на Нинова да следва ръководството на Конгреса

Десислава Йорданова от Пловдив бе уличена в документна измама

Тенденцията на изборите била за увеличаване на подкрепата към партията. Реформата в партията пък се доказала във времето. Няма и не бива да има битка между поколенията, а приемственост, подчерта тя за ситуацията вътре в левицата. БСП е единствената не лидерска партия в България, категорична бе Корнелия Нинова.

За прекия избор за председател тя коментира високата избирателна активност, която разбивала на пух и прах всички твърдения за фалшификация и манипулация на изборите. Нинова е доволна от добрата организация на вота. Шапка ви свалям, похвали тя левите. Пряката демокрация мобилизира партията, отсече соцводачът. Амбицията й е да превърне БСП в първа политическа сила в България.

Консолидация, сговор със задкулисието в държавата или партията не може да има, по думите й. Не ни пречупиха, доволна е Корнелия Нинова. Според нея е нужен нов път на развитие. Столетницата е единствената партия, признала грешките на миналото и прехода. БСП променяла модела на правена на политиката, по думите й. Днес партията не била сама. С нея били протестиращите. Затова и БСП имала претенцията да е автентичен носител на промяната. Не искаме да яхаме протеста , не искаме да си го присвояваме, изтъкна Корнелия Нинова.

Икономически кръгове си купили политици от високо цветове, по думите й. Разгражда се държавността, недоволна е соцводачът. Промяната на Конституцията на ГЕРБ е утвърждаване на диктатурата. Затова левицата ще се противопостави на това и червените няма да дадат гласа си в парламента за измененията на основния закон. БСП няма да участва в сговор с ГЕРБ и ДПС за експертен кабинет и няма да влиза през задния вход във властта за пет месеца, стана ясно от речта й.

Столетницата щяла да влезе през парадния вход, ако хората й гласува доверие. Времето е за държавническо отговорни действия, според Нинова. Тя подава ръка на левове формации, на честните хора за широк фронт. Неолибералният модел се изчерпа, категорична е лидерът на БСП. В ЕС гласът на страната ни трябва да се чува авторитетно, а не васално. Нинова иска подобряване на отношенията с Русия, защото санкциите вредят. Страната ни трябвало да води балансирана външна политика. Националният ни интерес бил и на Изток, и на Запад.