Kатегорично против политизацията на отбелязването на Възродителния процес се обявиха от ПП "Народна партия свобода и достойнство". Те направиха това с позиция, изпратена до медиите.

Конкретният повод е поклонението на "Тюркян чешма" на гроба на Тюркян Хасан, насрочено за 26 декември 2018 г.

Малката Тюркян Хасан е най-свидната жертва на "Възродителния процес". Целият политически цирк, който се организира около това събитие с цел набиране на политически дивиденти, само петни паметта на хората, борили се срещу срамната асимилационна кампания.

Призоваваме всички достойни последователи и на ДПС, и на ДОСТ да не участват в играта на вече вкаменилите се от дългогодишен престой в политиката "кукловоди", за които поклонението на гроба на малката Тюркян Хасан е поредното събитие в партийния календар., се казва в изявлението.

От НПСД отказват да участват в сблъсъка за политическо надмощие, защото това означава да петнят паметта на предците си. Те ще се поклонят в избран ден, от душа, без медии, без помпозност, без претенции.

"Във всеки ден от годината трябва да се сещаме за подвига на предците си и да не забравяме, че когато те газеха в дълбокия сняг на минус 15 градуса, срещу пожарните коли, които ги обливаха с ледена вода, нямаше партийни централи, а само несломим дух на единение!", се казва още в позицията.

Карадайъ в Млечино: Борисов и Цветанов погрешно са разбрали Доган!

Карадайъ в Млечино: Борисов и Цветанов погрешно са разбрали Доган!

ДПС: Докато има фашисти във властта, ще има вотове!

Припомняме, че вчера елитът на ДПС пристигна в ардинското село Млечино, за да отбележи с възпоменателен митинг-мевлид годишнина от първия мирен протест срещу смяната на имената.

Предстои и поклонението на "Тюркен чешма".