Разбрахме се на извънредния председателски съвет и по време на утрешното парламентарно заседание ще се гледа Законът за корпоративното подоходно облагане на второ четене и с първата част на държавния бюджет за 2019 година. Това заяви председателят на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова в кулоарите на парламента.

Правилно е първо да се приемат данъчните закони, а след това да се приеме законът за бюджета, каза още Стоянова.

"Разбрахме се с г-жа Корнелия Нинова, постигнахме този компромис със съгласие, като в утрешния ден ще продължим гледането на второ четене на Законът за корпоративното подоходно облагане и с първата част на държавния бюджет", обясни шефката на бюджетната комисия.

Нинова поиска извънреден председателски съвет

Нинова поиска извънреден председателски съвет

Не нанасяйте удар върху парламентаризма, законността и правовата държава

Тя даде да се разбере, че именно затова е бил направен председателският съвет, за да може утре да няма подобен тон в залата.

Относно скандала, който се разяри по време на гледането на Бюджета на ДОО за 2019 г., лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че това не е равнището на институцията на българския парламент. Тя също изрази надежда да няма подобен тон в утрешното парламентарно заседание, каквото имаше днес.

Припомняме, че лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска извънреден председателски съвет. Причината е, че социалистите са недоволни от начина, по който ще се гледа Бюджет 2019 г.

Соцводачът иска първо да се гледат данъчните закони, след което макрорамката за следващата година.

Днес депутатите на извънредно заседание гледат Бюджет 2019 - частта за НЗОК и ДОО. Бюджетите бяха приети на първо четене, но междувременно депутатите успяха да се скарат за събирането на кворум и наказанията си.