След наводнението в няколко села в община Карлово е започнало разследване за евентуално извършено престъпление по чл. 335 от Наказателния кодекс - за причиняване по непредпазливост на наводнение, в резултат на което са настъпили значителни имуществени вреди, съобщиха от държавното обвинение.

На място днес са били прокурори от Окръжната и Районната прокуратура в Пловдив.

Разследването се извършва от Национална следствена служба (НСлС).

По информация на военното министерство към засегнатите райони са се отправили министърът на отбраната Димитър Стоянов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов. Заедно с директора на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (ГДПБЗН) главен комисар Николай Николов те ще съдействат на място за организацията на спасителните дейности.

ВМЗ-Сопот спря работа заради пороя
Обновена

ВМЗ-Сопот спря работа заради пороя

Бедствено положение е обявено в пет села в община Карлово

В 14:10 часа от 24-а авиобаза Крумово е излетял и хеликоптер "Кугар", за да направи оглед на наводнените райони, да определи границите и мащаба на бедствието и да извърши евакуация на пострадали хора в района на селата Богдан и Столетово. От сутринта 85 военнослужещи с техника от 61-ва Стрямска механизирана бригада оказват съдействие за преодоляване на последиците от наводненията в Карловско. Към тях в последните часове са се присъединилии водолази. На терен действат общо 89 военнослужещи с 14 единици специализирана техника.

От МРРБ съобщават, че министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков пътува спешно към карловското село Каравелово, за да се запознае на място с нанесените от водната стихия щети. Шишков е и в постоянна връзка с гл. комисар Николай Николов.