Отменена е за заявката за преустановяване на доставката на електроенергия към обекти на "ВиК" ЕООД - Ямбол, планирано за 1 февруари 2022 г., съобщиха от "Електроразпределение Юг". Търговецът на свободния пазар, който е направил заявката, я е отменил, което означава, че "Електроразпределение Юг" няма да пристъпи към преустановяване на доставката на електроенергия към обекти на ВиК - Ямбол.

Заявката е подадена от търговеца заради дължими към него суми за доставена електрическа енергия. От "Електроразпределение Юг" уточняват, че ролята на дружеството при подадена заявка от търговец е ясно регламентирана в нормативно установените ангажименти на мрежовите оператори на свободния пазар на електрическа енергия и то няма отношение към размера на дългове за консумирана електроенергия, срокове и начини на плащане, договорена цена на енергията и др.

Отпускат заем на ВиК - Ямбол за натрупаните сметки за ток

Отпускат заем на ВиК - Ямбол за натрупаните сметки за ток

"Български ВиК холдинг" осигурява 638 743 лева, за да не бъде прекъснато водоподаването в област Ямбол

Припомняме, че над 70000 жители на Ямбол и 18 села бяха застрашени да останат без вода от 1 февруари заради скъпия ток и натрупани задължения на ВиК - Ямбол в размер на 550000 лева.