По данни на Регионалната здравна инспекция за последните 24-часа на територията на Русе няма нови констатирани случаи на коронавирус.

Общият брой на диагностицираните с COVID-19 в област Русе е 253-ма души, като активните случаи са 121. От тях 36 са на болнично лечение, а другите 85 са под домашна изолация. От началото на пандемията броят на излекуваните достигна вече 119 души.

През вчерашния ден е починал мъж на 73-годишна възраст от гр. Борово. Той е бил с положителен PCR тест и е бил хоспитализиран в инфекциозното отделение на Университетска болница "Канев". 73-годишният мъж е бил и с придружаващи хронични заболявания. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на роднините и близките на починалия.

82-годишна жена е първата излекувана от Covid-19 в дома за възрастни в Русе

82-годишна жена е първата излекувана от Covid-19 в дома за възрастни в Русе

Днес предстои да бъдат изписани от болница още трима

Така общо смъртните случаи на хора с коронавирусна инфекция от област Русе станаха тринайсет, като седем от тях са от дома за стари хора "Възраждане". Черната статистика се допълва от още двама мъже на 67 и 79 години от гр. Русе, 78-годишна жена също от гр. Русе, жена на 74 години от село Пиперково, както и от двама мъже съответно на 50 и 73 години от гр. Борово.