Няма опасност за живота на пострадалите при пожара в нощния влак София - Кардам, при който загинаха осем души.

Това каза д-р Цветан Костадинов - завеждащ реанимацията на болницата в Червен бряг, цитиран от БНР.

„Пациентите, които лежат в интензивно отделение вече са четирима. Полицаят, който е обгазен му преминаха тежките проблеми. В момента няма някакви усложнения и ние го насочваме за амбулаторно лечение", каза д-р Костадинов.

Как да продължи лечението на тримата пътници, които лежат в интензивно отделение с дихателни проблеми ще бъде решено след медицински съвет с токсиколог и пулмолог, каза още докторът. По думите му има вероятност двама от пациентите да бъдат пуснати за амбулаторно лечение и само един да остане в интензивно отделение.
 
В момента се извършват всички необходими процедури за ограничаване на последващите усложнения от обгазяването.

БДЖ пусна и мобилен телефон за информация на близки на пътниците - 0889 30 64 96. 

Изпълнителният директор на „Български държавни железници" ЕАД, Олег Петков е уверил лекуващия лекар и настанените в болницата в Червен бряг пътници, че дружеството ще поеме всички разходи за тяхното лечение, съобщават от БДЖ.

Припомняме, осем за жертвите на тежкия пожар, който избухна към 23.40 миналата нощ.

Овъглените тела за откарани в катедра Съдебна медицина в Плевен, където предстоят експертизи са идентифициране на изгорелите.
Самоличността на изгорелите все още не е установена, защото са изгорели документите на много от пътниците, както и списъкът на пътувалите в двата изгорели вагона.

От МВР съобщиха, че най-вероятната причина за пожара е счупена лампа, която е запалила пердето на едно от купетата.