Достъпът до плажа Силистар не е ограничен, няма и поставена бариера, съобщи БНР.
Община Царево е извършила проверка след сигнал, че пътят до морето е затворен.

Имотите в района обаче са частни, затова паркирането в тях ще е платено, поясни кметът на общината Георги Лапчев.

Той  успокои летовниците, че между частниците щяло да има конкуренция и затова не се очаква цените да са високи.

По думите на кмета, подаденият сигнал е некоректен - всички пътища до плажа Силистар са напълно отворени, включително и общинският.

„Има два имота, в които има разрешение от РИОСВ-Бургас за това да има временен престой на автомобили. Най-вероятно там, всеки който желае, може да остави автомобила си срещу заплащане, но това е в прерогативите на собственика на имота.” – допълни Лапчев.

Той допълни, че „за съжаление, всички имоти там са частни”, а единственото общинско място е тесен път до плажа, който често се задръства от паркирани автомобили.

През тази година е постигнато съгласие с Областната администрация и РИОСВ на частните собственици да бъдат давани разрешения за временен престой на автомобили, където е възможно, за да има конкуренция и цената да е  колкото може по-ниска.

„Това, между другото е възможност и начин, който РИОСВ дава, за да може все пак, да има къде да спират тези автомобили.” – каза още кметът.

По думите му, ако някой си позволи да затвори пътя, общината се намесва, но това не означава, че осигурява паркиране на коли.