Общоградски митинг организира в петак отстраненият кмет на Радомир Златко Стойчев, съобщи БТА.

Кметът иска да информира лично гражданите на Радомир за неправомерното, според него, отстраняване от поста му, като представи пред избирателите си документи, доказващи тезата му.

Стойчев е постъпил на лечениев болница. Днес обаче е бил освободен с разрешение на лекарите за два часа и е присъствал на традиционния празник в Радомир - Спасовден.

Златко Стойчев бе отстранен от поста си в понеделник следобед, след като през нощта бе запалено жилищетона председателя на ОИК Елвира Христова и тя напусна поста си. Към него бяха отправени обвинения, че има фирма.

Решението на комисията все още не е връчено на Стойчев, съобщи областният управител Иван Димитров. Утре в 15ч. е насрочена извънредна сесияна радомирския общински съвет за избор на временноизпълняващ длъжността кмет.  

Жители на общината са подготвили подпискадо президента и председателя на Народното събрание, в която заявяват, че са свидетели на безпрецедентни действия, погазващи законите в страната ни. Със заплахите и бомбения терор срещу председателя на ОИК е създадена обстановка на страх, се твърди в документа. Недоволните се обръщат към компетентните органи по-скоро да открият подбудителите на атентата срещу председателя на ОИК Елвира Христова,