Окръжна прокуратура - Пловдив обвини 53-годишния А.Ч. за това, че в периода от 4 март 2011 г. до 11 февруари 2016 г., в гр. Пловдив е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения на стойност 72 962 лева.

Той е обвинен и за това ,че на 6 януари 2012 г е извършил сделка със закупуване на мотоциклет от свое име, на стойност 12 000 лева, с парични средства, които знае, че са придобити от престъпление.

Установено е, че през горепосочения период обвиняемият А.Ч. в подадените годишни данъчни декларации не обявявал действителните приходи от дейността си, като по този начин, от невнесени данъчни задължения, е извършил и сделката по закупуване на мотоциклета през януари 2012 г.

По същото дело като обвиняема е привлечена и съпругата на А.Ч., за това, че в периода от 1 януари 2016 г. до 15 април 2018 г., в гр. Пловдив, при условията на продължавано престъпление, е избегнала установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери, на обща стойност 37 360 лева

Припомняме, че Райъла беше арестуван в края на януари месец, като част от рекетьорска група и поръчител на 7 палежа на автомобили и на опит за убийство на д-р Аргир Гяуров през февруари 2014 година.

Срещу Червенков са повдигнати обвинения по три текста от Наказателния кодекс. Той е обвинен в тежки умишлени престъпления, за които се предвижда наказание лишаване от свобода.

Прокуратурата сочи Червенков за поръчител на палежите на четири автомобила, сред които и тези на бившия депутат от ГЕРБ Антоний Йорданов.