Мъж заплаши с убийство и опря пистолет в гърдите на служител от Център за градска мобилност(ЦГМ), защото му пишел глоба. На 28.11.2019 г. той и колегата му И. Л. извършвали проверка за неправилно паркирани автомобили на територията на гр. София.

Около 09:30 ч. те поставили техническо устройство тип "скоба" на лек автомобил, паркиран на бул. "Арсеналски" в гр. София. Този автомобил бил собственост на обвиняемия И. К., който паркирал и отишъл до сграда в близост, без да заплати такса за паркиране. Излизайки от сградата, обвиняемият видял, че на автомобила му е поставена "скоба" и се обадил в Центъра за градска мобилност, като поискал тя да бъде махната.

Около 10:00 ч. на мястото пристигнали Д. К. и И. Л. Обвиняемият бил много ядосан и още като видял двамата служители започнал да ги обижда и да се държи арогантно с тях. Пострадалият Д. К. първи слязъл от служебния автомобил и се приближил до автомобила на И. К. Тогава обвиняемият се заканил с убийство на Д. К. с думите: "Сега ще те гръмна и ще ти разкажа играта!", като извадил пистолет от кобур на кръста си, заредил го и го опрял в гърдите на пострадалия.

Служителите на ЦГМ ще дебнат за паркирани коли в зелени площи

Служителите на ЦГМ ще дебнат за паркирани коли в зелени площи

Глобата достига до 200 лева

Д.К, се отдалечил от обвиняемия и подал сигнал на телефон 112. Във връзка с подадения сигнал на място бил изпратен полицейски екип.

По случая било образувано досъдебно производство. Предстои делото срещу обвиняемия И. К. да продължи в съда.

Софийска районна прокуратура е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу обвиняемия.

Припомняме, по-рано днес бе съобщено, че служителите на Центъра за градска мобилност ще наблюдават за нередности при паркиране.