Шофьор карал надрусан и с чужди табели ще отнесе обвинителен акт. Това съобщи Софийска районна прокуратура. На 1 ноември 2019 година, мъжът бил спрян за проверка в гр. София, ж.к. "Дружба". Той отказал да даде документите си за самоличност. При справка, полицията установила , че свидетелството за управление на МПС на Ю. А. било отнето, както и че поставените регистрационни табели на управляваното от него МПС били издадени за друг автомобил.

Пред полицията обвиняемият обяснил, че употребява наркотици и в детайли описал как е взел табелите с чужд регистрационен номер и ги поставил на управлявания от него автомобил. Поведението на обвиняемия усъмнило служителите на реда, затова той бил тестван с тест за наркотици като пробата отчела амфетамин и метамфетамин.

Отрицателни са пробите за алкохол и наркотици на шофьора, прегазил дете на паркинг в София

Отрицателни са пробите за алкохол и наркотици на шофьора, прегазил дете на паркинг в София

Предстои да му бъде повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост

На обвиняемия бил съставен акт за установяване на административно нарушение и му бил издаден талон за изследване. Той бил транспортиран до болнично заведение, където отказал да даде проби за изследване. Впоследствие Ю. А. бил отведен в 08 РУ-СДВР и задържан за срок до 24 часа.

В хода на образуваното досъдебно производство било установено, че обвиняемият Ю. А. е осъждан. Спрямо него е взета мярка за неотклонение "Подписка". Предстои делото да продължи в съда.