Обявиха частично бедствено положение в Български извор. Причината са значителни щети на водоснабдителната инфраструктура в резултат от падналите обилни валежи на 8-ми и 9-ти март.

Кмет на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева, свика среща на щаба за изпълнение на Общинския план за защита при бедствия във връзка с нарушеното водоподаване в село Български извор. Единодушно бе взето решение да се обяви частично бедствено положение в селото.

Следствие на силното повишаване на нивото на р. Вит и наличие на плаващи в нея обекти и пропадане на част от западния бряг на реката, е прекъснат довеждащ водопровод за с. Български извор при преминаването му през коритото на р. Вит в м. Боаза.

Ще бъде изграден временен водопровод. Необходимо време за изграждането на нов водопровод е около 10 дни. В момента са поставени 9 броя водоноски в с. Български извор на места, определени от кмета Исай Данг.

Във връзка с обявеното частично бедствено положение и регистрираните случаи на COVID-19 на територията на Република България с цел предприемането на превантивни мерки, са преустановени приема и занятията в ДГ ,,Здравец" с. Галата изнесени групи в с. Български извор.