Потушени са пожарите, които обхванаха сухи треви в Пловдивско и ангажираха целия наличен състав на пожарните служби в областта, предаде БНР.

Директорът на пожарната в областния център Георги Мангараков съобщи, че огънят в Първомайско е локализиран, но в района на селата Брягово, Искра и Драгойново през нощта остават дежурни екипи. Там е засегната значителна площ от ниска горска растителност, но огънят не е засегнал високите иглолистни дървета. През деня в потушаването им се включиха екипи от шест пожарни служби.

Три големи пожара горят в Пловдивско, не достигат пожарникари

Три големи пожара горят в Пловдивско, не достигат пожарникари

В гасенето участват доброволци...

Пожарът при асеновградското село Нови извор е тръгнал от запалена несъбрана слама. Унищожени са 200 декара стърнища и сухи треви, незасеганата е останала близката слънчогледова нива. Издирва се човекът запалил сламата, който подлежи на наказтелна отговорност.

Сигналът за пожар в обор с животни в Калояново, където бяха изпратени екипи от две противопожарни служби, се е оказал фалшив.

През деня бяха регистрирани още пожари, предизвикани от запалени сухи треви в региона. Пострадали хора няма. Освен това имаше и случаи на запалени превозни средства - цистерна и лек автомобил.