Заради провеждането на традиционния Маратон на София днес движението в градския център и източната част на столицата е силно ограничено. Има промени и в маршрутите на градския транспорт, напомня БНР.

Стартът на едно от най-значимите масови спортни събития у нас е в 9:30 часа на площад "Батенберг" пред Националната художествена галерия.

Обиколката на трасето през тази година е 21 км и преминава през центъра на София, като ограниченията в движението са в сила за периода от 7:30 до 14:30 часа, съобщи директорът на маратона Даниел Дуков.

"Бяга се по бул. "Мария Луиза" до ул. "Козлодуй". След това се връща обратно към Съдебната палата или това е булевард "Витоша" и улица "Алабин". Спуска се през ул. "Гурко", излиза се на ул. "Раковски", от там минава през "Цар Освободител" покрай Народното събрание, прави се ляв завой на Софийския университет към Паметника Левски, от там се отива на булевард "Дондуков", надясно до моста "Чавдар" и след това се продължава по булевард "Владимир Вазов" до изхода на София, до квартал "Враждебна". Там се прави обратният завой, който връща обратно маратонците на центъра на града." - допълни Дуков.

Провеждането на спортната проява доведе и до промени в маршрутите на почти всички линии на обществения транспорт в столицата за периода от 4:30 ч. до 16:00 ч.