Осъдиха двойка "ало" измамници в Кюстендил, представящи се за полицаи. Двамата подсъдими живели на семейни начала. През 2018 г. се договорили с неустановено по делото лице - извършител, да го подпомагат при извършване на телефонни измами. Техният ангажимент в престъпната схема бил да прибират паричните суми, оставени на определени места.

От 30 октомври до 11 ноември 2018 година, те успели да измамят трима човека .Схемата била сходна - позвъняване на стационарен телефон, провеждане на разговор, въвеждане в заблуждение с цел получаване на парични средства. В единият от случаите на пострадалата жена се обадил "служител на МВР", който я информирал за провеждана полицейска акция по залавяне на телефонни измамници. От нея се искало съдействие, което се заключавало в предаването на наличните у нея пари.

Тя е била уведена да изтегли спестяванията си от банков клон в града и да ги остави на определено място в централната част - в кош за смет. Жената изтеглила от сметката си 4350 лева и добавила към тях още 50 лева.

След това закупила вестник и започнала да ги опакова, когато била видяна от дъщеря си. Попитана от нея какво прави, жената ѝ направила знак да мълчи, оставила пакета с парите в кошче за смет и си тръгнала.

По-късно дъщеря й станала свидетел как подсъдимите К. и Г. вземат оставения от майка ѝ пакет с пари. Жената добре ги огледала и запомнила външността им. По сходен начин била заблудена друга жена. На 19 ноември 219 година, те отново се представили като, "служители на МВР" , като позвънили 10 пъти. По същият начин заблудили следващата си жертва и я накарали да сложи в найлонов плик спестяванията си в размер на 4900 лева и да ги пусне през терасата на жилището си.

Заблудената жена дала и знак, кога измамниците да вземат парите. Тя завързала шал на простора, за да улесни "разкриване на измамата" . Паричните й средства също били взети от подсъдимите. Третият пострадал оставил съхраняваните от него 4350 лева на входната врата на жилището си. Оттам те били взети от подсъдимата Г. Нейните действия били заснети от инсталирани охранителни камери в съседен дом. Общият размер на тримата пострадали възлиза на 13650 лева. Съдът им е наложил наказания "лишаване от свобода" - две години и осем месеца при първоначален "общ" режим за Т.К., а на Л.Г. -две години с петгодишен изпитателен срок.