Осъдиха мъж за година и 8 месеца за кражба на 6 000 евро от къщата на пенсионер в гр. Крумовград.

Обвиняемият Х.И. живеел в село в общ. Крумовград, но често ходел до града, за да помага в домакинската работа на пострадалия възрастен мъж, който живеел сам в къща. Той носел дърва, почиствал избата от стари железа и ненужни вещи, като за свършените услуги получавал между 10 и 50 лв.

Той разбрал, че пенсионерът държи спестените си пари в шкаф в стаята, където живее. Виждал го, че оттам взема банкноти, за да му плаща за работата. Научил и къде се намира ключа за шкафа. В периода между 13 март до 25 март 2020 г. осъденият откраднал парите от дома на 79-годишен мъж.

След това си тръгнал и повече не посетил дома на възрастния мъж. Хората в селото забелязали, че Х.И., който бил безработен, изведнъж започнал често да пазарува за големи суми - купил строителни материали за ремонт на къщата си, наел работници и др., както и се сгодил. Той твърдял, че парите му изпратил негов близък, който живеел в Германия. По-късно е бил подаден сигнал в полицията, като Х.И. е задържан. Той е осъждан. Парите на пострадалия не са възстановени. 

Обвиняемият се е признал за виновен и се е съгласил с всички факти и обстоятелства от обвинителния акт.