13 години и 4 месеца получи баща, който няколкократно е изнасилил дъщеря си, съобщиха от плевенския окръжен съд, предаде infopleven.com. С присъда от днес състав на Плевенския окръжен съд призна подсъдимия З.Ц.С. за  виновен в това, че през периода от 15 февруари 2015 г. до 02 април 2015 г. при условията на продължавано престъпление, се съвкупил с дъщеря си. Детето, което няма навършени 14 години, е било принуждавано със сила.

Присъдата на съда е двадесет години лишаване от свобода, но така определеното наказание е намалено с една трета и подсъдимият З.Ц.С. ще изтърпи наказание в размер на 13 години и 4 месеца лишаване от свобода. Наложеното на подсъдимия наказание трябва да бъде изтърпяно при първоначален строг режим в затвор.

Съдът приспада времето, през което подсъдимия  З.Ц.С. е бил задържан  по ЗМВР за срок от 72 часа и с мярка за неотклонение „Задържане под стража”, считано от 06 април т.г. до привеждане в изпълнение на настоящата присъда.

Бащата-насилник има и 3-месечно наказание от Районния съд в Плевен, което трябва да бъде изтърпяно при първоначален строг режим в затвор.

С тази присъда Плевенски окръжен съд осъжда подсъдимия З.Ц.С. да заплати 100 000 лева на дъщеря си като обезщетение за претърпените от нея неимуществени вреди.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок от днес пред Апелативен съд във Велико Търново.