Днес се навършват осем години от трагедията пред столичната дискотека „Индиго".

На 21 декември 2001г. между 18:45 и 19:30 часа на стълбището пред заведението от притискане и задушаване загинаха 7 деца.

Трагедията отне живота на Виктория Красимирова Миркова - 10 години; Димитър Андреев Андреев - 13 години; Елена Людмилова Спандониева - 13 години; Кристина Бисерова Кабакчиева - 13 години; Любомира Петрова Захариева - 13 години; Мадлен Николаева Николова - 14 години; Цветелина Иванова Ралчовска - 14 години.

Обвинените за трагедията получиха условни присъди и почти символични глоби.

Управителят на дискотека "Индиго" Ангел Николов бе признат за виновен и получи административно наказание в размер на 3000 лева. Той трябваше да изплати и обезщетение в размер на 30 000 лв. за неимуществени вреди на майката на едно от децата - Марияна Тодорова.

Присъдата за Цвятко Барчовски (бившия председател на Комитета за младежта и спорта) е 3 месеца лишаване от свобода и глоба в размер на 1500 лева.

Управителят на кооперация "Ялта" Красимир Илиев бе признат за невинен.
За невинни бяха признати и двамата охранители Анри Силаги и Георги Василев.

Съдът счете, че вина няма и архитект Стоян Янев (бивш главен архитект на столицата).

По-рано днес близки на загиналите деца, както и членове на Национална мрежа за децата, поднесоха цветя пред Монумента "Дървото на живота" до Националния стадион "Васил Левски".

Всяка година на мястото на бившата дискотека "Индиго" се събират оцелелите от трагедията деца и родители на жертвите, за да си спомнят за загиналите.