Осем мъже са задържани при спецакция в Харманли, съобщиха от Районната прокуратура. Един от задържаните е установен в момент на кражба от склад на стоки за бита и хранителни продукти в гр. Харманли.

Полицейските служители открили в лек автомобил, марка "Рено", паркиран пред склада, хранителните продукти и перилни препарати. При обиск в него са намерени близо 15 000 лева.

Разкрити са и два случая за държане на акцизни стоки без бандерол. От лек автомобил, марка "Рено", шофиран от 43-годишен мъж, и от жилище в гр. Симеоновград, са иззети общо 400 къса цигари и 500 грама нарязан тютюн.

При акцията е установен незаконен пункт за събиране на бракувани автомобили в с. Свирково, общ. Харманли. В двор на склада са открити 60 автомобила, 23 от тях са излезли от употреба, за което служител на РИОСВ-гр. Хасково, е съставил констативен протокол и акт по Закона за управление на отпадъците.

При акцията е издирено лице, на което е повдигнато обвинение за кражба на телефони при повторност, в немаловажен случай. Още един мъж е задържан за кражба от търговски обекти, а 23-годишен младеж за държане на малко количество канабис.

По време на Специализираната полицейска операция са проверени общо 24 обекта, 85 моторни превозни средства и 134 лица.