Оставиха в ареста задържаните с кокаина в "Слатина".

Специализираният наказателен съд задържа под стража двамата обвинени за участие в организирана престъпна група за трафик на кокаин от Колумбия към България, който е бил импрегниран в картонени кашони, в които официално са внесени в страната лимони и ананаси.

Около 500 кг е задържаният кокаин в София

Около 500 кг е задържаният кокаин в София

В петък на зеленчуковата борса в "Слатина" беше открито огромно количество кокаин

Търговски дружества на обвинените са били крайни получатели на контейнерите, натоварени с "кокаиновите" кашони с плодове. Празен кашон с импрегниран кокаин е намерен и иззет от разследващите в багажника на личния автомобил на единия от обвинените.

Съдът прецени, че събраните доказателства, макар и в съвсем начална фаза на разследването, сочат за наличие на международен канал за трафик на наркотици. Те дават основание да се предположи, че е налице обосновано предположение обвинените да са извършили престъпленията, за които са обвинени.

Над 100 кг кокаин открити в кв. "Слатина"
Обновена

Над 100 кг кокаин открити в кв. "Слатина"

Дрогата е спипана в района на Зеленчуковата борса

Съдът прецени и че могат да унищожат или да укрият доказателства.

Мерките за неотклонение могат да бъдат обжалвани пред Апелативния специализиран наказателен съд.

По-рано днес главният секретар на МВР Ивайло Иванов съобщи във Варна, че задържаният преди няколко дни кокаин е около 500 килограма, импрегниран в кашони с цитрусови плодове.

В петък в квартал "Слатина" беше открито огромно количество кокаин. При акцията бяха заловени трима души, между които и бивш шеф в митниците. По непотвърдена информация това е Красимир Керемедчийски, бивш шеф на столичната митница.