Отвлеченият на 23 юли Борислав Атанасов е освободен, съобщиха източници от прокуратурата, цитирани от БТВ.

Официално от прокуратурата отказват да дадат информация дали за бизнесмена е платен откуп. Според източниците сумата, която е платена за освобождаването, е няколкостотин хиляди евро.

Атанасов е върнат без наранявания.

Припомняме, около 23.00 ч. на 23 юли в Столичната дирекция на вътрешните работи беше получен сигнал за мъж, качен насила в автомобил.

Трима неизвестни мъже, облечени с тъмни дрехи, с качулки на главите и дъждобрани, двама от които въоръжени с пистолети със заглушител, нападнали и насила качили в джип "Мерцедес" 33-годишния Атанасов.

Инцидентът стана пред дома му в столичния кв. "Симеоново". Атанасов е известен на полицията, той е регистриран за противозаконно отнемане на автомобили, грабежи и притежание на взривни вещества.

Според някои съседи Атанасов е бил и упоен. Поради факта, че в момента се извършва смяна на охраната снощи похитилите са успели да влязат безпрепятствено в селището.

Отвличането от тази нощ напомня на това на Вене Сотиров, който беше похитен на 17 април. Според негови съседи няколко мъже, облечени с черни дрехи, са пристигнали пред дома му в квартал „Сухата река" и са го отвлекли.