Движението на тежкотоварни автомобили над 12 т в посока Варна през тунел "Витиня" на АМ "Хемус" е възстановено от днес, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Това е участъкът между 34-ти и 40-ти км на автомагистралата, който беше затворен за камиони от месец април тази година заради ремонта на виадукт "Коренишки дол".

До завършването на ремонтните дейности на виадуктите на АМ "Хемус" движението на леки и товарни превозни средства над 12 тона в пътната отсечка в района на тунел "Витиня" ще се осъществява двупосочно в платното за Варна. Обособени са една лента за София и една лента за Варна.

Тежкотоварните автомобили над 12 тона, които пътуват в посока София, се отклоняват на пътен възел "Ботевград", като продължават по път I-1 Ботевград - София и път II-17, след което се връщат обратно на АМ "Хемус" при км 30+260 км от пътен възел "Витинска река".

В момента се извършва ремонт на долното строене на 5 виадукта на АМ "Хемус" - виадукт "Потоп", съоръжението при тунел "Витиня", виадукт "Коренишки дол" и виадукт "Разлив". Предвижда се ремонтните дейности да приключат най-късно до средата на декември.

За улеснение на трафика в ремонтираните участъци, на местата, където е възможно, в петък има две летни за пътуване в посока София - Варна, а в неделя има две ленти към София.