Коалицията от 30 неправителствени организации и граждански групи „За да остане природа в България" организира в цялата страна серия събития за Деня на Земята - 22 април.

Сутринта алпинисти и катерачи ще спуснат от сгради и кръстовища в центъра на София обемни транспаранти с послания за Земята.

От 11 ч. в градинката на Народното събрание ще се открие изложба от снимки на фотографи от PhotoSynthesis, ученици от Художествената гимназия и студенти специалност „Плакат" в Художествената академия. Във виртуалното пространство ще бъде отворена изложбата "Oтражения" на Александър Иванов. Ще има щандове с информационни материали как можем да живеем в хармония с природата.

Между 12 ч. и 17 ч. ученици от Професионална гимназия по облекло „Княгиня Мария Луиза" ще опънат край НДК в участъка между Моста на влюбените и Билетния център големи бели листове хартия и ще рисуват върху тях.

От 17.30 ч. ще се събере критична маса колоездачи, които ще прекосят центъра на София от езерото „Ариана" до Храм-паметника „Св. Александър Невски" в защита на нуждата от въздух.

От 18.30 ч. пред Храм-паметника "Св. Александър Невски" ще се извие най-дългото хоро в защита на българската природа с музика на самодейни фолклорни състави и на събирачите на културни и музикални традиции от Мелнишко „Леб и Вино". След това ще започне концерт с участието на Елица и Стунджи, Уикеда, Мерудия и Теди Кацарова.

Събития за Деня на Земята, организирани от коалицията «За да остане природа в България» и приятели, ще има още в Пловдив, Стара Загора, Кърджали, Плевен, Сливен и Сопот. Пълният списък на събитията в цялата страна има на http://forthenature.org/news/712/, съобщават от  „За да остане природа в България".