Мъж и жена са открити мъртви в къщата им в монтанското село Игнатово. На страшната гледка се натъкнала кметицата на селото Райка Горанова, съобщиха от "24 часа", позовавайки се на BulNews.

Кметицата на селото е решила да посети семейството, тъй като се е притеснила, че не е виждала дълго време никой да излиза от къщата.

Посещавайки дома на семейството, тя ги намерила мъртви. Тялото на мъжа е било на земята, а съпругата му е била върху леглото.

И двата трупа са били в стадии на разлагане. Полицията веднага отишла на място и тъй като по главата на възрастния мъж имало рани униформените служители се усъмнили, че смъртта му е настъпила след удар. По-късно аутопсията показала, че раната на главата е причинена от животно.

Когато се натъкнала на зловещата находка, кметицата на селото е забелязала, че от стаята е изхвърчала котка. Няма данни за взлом или насилствена смърт. Под леглото са намерени и 9 хиляди лева.

Възрастното семейство има двама сина, които живеят в чужбина. Жената е била инвалид и почти не се движила, а мъжът се грижил за нея. Най-вероятно той е починал пръв, а тя е намерила смъртта си от глад.