От днес се възстановяват международните автобусни превози до Гърция и Сърбия. За пътуващите до тези страни вече няма да има 14-дневна карантина, предаде БНР.

При пътуванията ще се спазват всички противоепидемични мерки. Въпреки сериозните щети, които браншът понесе от кризата, не се очаква поскъпване на билетите, увери Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи.

"Шофьорите и персоналът да бъдат оборудвани с ръкавици и маски. Да се дезинфекцират превозните средства 4 пъти дневно. Не виждам как можем да говорим за увеличаване на цените на билетите." - коментира тя.

Гърция отваря летища от 15 юни, приема граждани на 29 държави

Гърция отваря летища от 15 юни, приема граждани на 29 държави

Но страните, които са най-силно засегнати от пандемията на коронавирус - като Франция, Испания, Великобритания и Италия, не са в списъка

Също от днес днес Турция отваря граничните си пунктове с Гърция и България като част от облекчаването на ограниченията за пътувания и туризъм, въведени заради разпространението на коронавируса. Отварят се ресторантите, кафенетате, сладкарниците и басейните, както и прочутият закрит базар в Истанбул - Капалъчаршъ.

Турските авиокомпании подновяват полетите по някои вътрешни линии.

Турция пропуска за лечение българи свободно и без карантина

Турция пропуска за лечение българи свободно и без карантина

Турция ще пропуска от 20 май свободно всички български граждани