В Ямбол се забранява движението на каруци по определени улици на града, с цел подобряване условията за безопасност на движението, съобщи общината. Движението на каруци в Ямбол ще се извършва по маршрути, включващи улици, отворени за обществено ползване и движение, с изключение на възловите улици "Търговска", "Граф Игнатиев", "Генерал Владимир Заимов", "Александър Стамболийски", "Мраморно море", "Срем", "Димитър Благоев", "Преслав", булевард "Крайречен".

Движението на каруци е забранено и на улиците "Милин камък", "Георги Дражев", "Бузлуджа", "Жорж Папазов", "Страхил войвода", "Стилияна Параскевова", "Надежда" и "Пирин".

В квартал "Каргон" няма да се допуска движение на превозни средства с животинска тяга на улиците "Атанас Кратунов", "П. К. Яворов", "Клокотница", "Оборище", "Д-р Кръстев", "Руен", "Битоля", "Дружба", "Николай Петрини", "Индже войвода", "Жеко Андреев".

Заповедта важи и за главната обслужваща улица на жилищен комплекс "Златен рог" от кръстовището на улица "Атанас Кратунов", заедно с улицата, разположена между река Тунджа и Градски парк, до кръстовището с улица "Димитър Благоев".

В Ямбол ще конфискуват и коня, и каруцата, ако нямат светлоотразители

В Ямбол ще конфискуват и коня, и каруцата, ако нямат светлоотразители

Водачът на каруцата трябва да има 16-години

Забрана за движение на каруци има и на улица "Индустриална", в частта ѝ от ул. "Ямболен" до железопътна линия № 8 - Пловдив-Бургас.

Не се допуска придвижването на пътни превозни средства с животинска тяга и по главната обслужваща улица в жилищен комплекс "Бенковски" от кръстовището с улица "Преслав" до Обходен път "Изток".

Забранено е и движението на каруци в района на Градски парк, на парк "Боровец", както и в Гробищния парк.

Припомняме, че не за първи път забраняват движението на каруци в града. Още миналата година кметът на града издаде заповед със забрана за придвижването на каруци по определени маршрути.