Директорът на ОД на МВР-Перник комисар Димитър Шереметев подписа заповед, с която временно отстрани от работа младши полицейски инспектор Иван Горянов.

Припомняме, на 26 февруари той предизвика тежка катастрофа край града, при която загинаха 20-годишен младеж и 17-годишно момиче.

Мотивите за взетата мярка срещу служителя са свързани с наличие на данни за извършено от него тежко дисциплинарно нарушение. По думите на самия Горянов той е шофирал след употреба на алкохол.

В областната дирекция е постъпила информация и за извършвана от него търговска дейност, съобщиха от пресцентъра на МВР.

По настояване на директора на областната дирекция, кръвните проби на Иван Горянов и на загиналите младежи ще бъдат изготвени по спешност и резултатите ще са готови утре до 15.00 часа.

Ако се установи наличие на алкохол в кръвната проба на инспектора, той ще бъде уволнен дисциплинарно, е категоричната позиция на комисар Шереметев.

Същевременно с негова заповед комисия от областната дирекция започва проверка в РУМВР-Брезник. Ще се проверяват всички обстоятелства около катастрофата, както и истинността на данните за извършвана от младшия инспектор търговска дейност.

До 19 март комисията трябва да е готова с писмено становище за това има ли нередности в работата на районното управление.
Ще се проверява и слухът за провеждане на незаконни състезания с леки коли на пътната отсечка край Брезник, където стана трагичния инцидент.