Голяма лаборатория за наркотици е разбита в столичния квартал "Кремиковци" тази сутрин. Вътре са били открити над 2500 растения марихуана.

В ранните часове днес, при разминаване между Челопеч и Ботунец, шофьор на лек автомобил - забелязва служебната кола, която извършва по това време рутинен обход на района. Водачът веднага загася светлините на автомобила, подава газ и се оттегля в посока на бившия комбинат Кремиковци. Служителите на реда незабавно подават сигнал до оперативния дежурен център на СДВР и към мястото своевременно са насочени екипи от районните управления, които започват обход на района. При приближаване на единия от патрулите към портала, униформените забелязват мъж, видимо притеснен, усещат и специфичния мирис на марихуана.

По същото време друг мъж изскача от близък фургон, който при вида на полицаите бяга към вътрешността на сградата. При последвалата проверка, в две от халетата и в работно помещение са установени оборудвани оранжерии за отглеждането на марихуана.

Лабораторията е открита от Пето РПУ-София. На място са били задържани двама души - баща и син по информация на БНР.

По случая е образувано досъдебно производство. Разследването се ръководи от СДВР.

Припомняме, миналият месец подобна ситуация се бе разиграла в гр. Бухово. Баща и син бяха задържани заради две наркооранжерии.