БСП има реални шансове да спечели тези избори, защото ГЕРБ не са били толкова слаби, колкото са в момента. Това заяви председателят на БСП-София Калоян Паргов в Bulgaria ON AIR.

Социалистът смята, че изборите и политиката през последните 10 години са се превърнали в технология. И подчерта, че протестният вот ще бъде решаващ.

БСП не е толкова проста партия, както някои се опитват да я изкарат. Тя има вътрешен рефлекс. Обикновено вътрешно-партийната дискусия никога не спира. Проблемът е, че тя излезе извън рамките на вътрешнопартийния живот и стана част от общественополитическия живот. Винаги преди важна битка всичко се забравя, редиците се построяват, заяви Паргов.

Припомняме днес се очаква "БСП за България" внесе документи в Централната избирателна комисия за участие в парламентарните избор.

Той коментира и напрежението, което се създаде заради кандидатдепутатските листи на БСП.

На 3 февруари Нинова обяви, че е готова с водачите на листи за изборите.

Невинаги има доволни от водачите. Но е въпрос на подход на самия водач да убеди хората в региона, че той ще направи най-доброто за тях. Остава съмнението, че неудобните хора са отстранени от водаческите места, но това е решение на националното ръководство и Националния съвет, добави той.

А по думите му изваждането на нови лица е нормален процес в политиката.

Паргов отрече и появилите се твърдения, че БСП има скрити договорки с ГЕРБ.

Нетипично е да има такава договорка, и то от гледна точка на цялото поведение на БСП в последните 4 години. Ние сме непримирими врагове. Всички искат да победят, но на много малко е прогнозирано да се случи. С поведението си в последните 4 години показахме, че нямаме нищо общо със статуквото, което се създаде в последните 10. Оставаме с впечатление, че управляващата коалиция за първи има нужда от ниска избирателна активност, а тя ще е ключова в крайния резултат.

Припомняме, че на 5 февруари Елена Йончева, заяви че Нинова има договорки с Борисов за изборите.